fredag 5 december 2008

Vintersol kom

Vart har grabben tagit vägen? Är han kvar? Försvunnen eller bara lat? Kanske är det så att han helt enkelt har haft intensiva veckor och prioriterat annat. Sant, lika sant som att arbetsskadan satt in och jag tycks skriva om mig själv i tredje person. Illa.

Jag har haft ett par fantastiska veckor. Det finns ingen möjlighet att här lyckas samla alla händelser, minnen, eskapader, möten och avsked. Men jag ger en kort resumé. Mest för att få en känsla av i vilken situation jag befinner mig när nu det mer frekventa bloggandet återupptas. Ööhum. Yeah right.


Det blev en helg. En lördag med ganska dåligt väder men tur i regnet till Bronx. New Yorks Nairobi när det regnar. Små affärer och matställen, afrikanska brytningar och inga wuzungus. Förutom jag. Spännande. Sen var det arbetsvecka.

Sen kom äntligen flickvännen. Skulle kunna skriva massor. Men jag tror jag besparar er pretentiösa känsloyttringar i detta forum. Låt mig konstatera att veckan var helt fantastisk. Och låt mig sedan raskt gå över till det mer handfasta. Soligt, vintertemperaturer, promenader och aktiviteter. Den här stan är full av möjligheter när det gäller att hänga. Vad det nu betyder? Att vara, må bra, prata, skratta och drömma. Man hänger på Starbucks. Man hänger i parken. Över en chokladfondue på Max Brenner. På en Subwayrestaurang som hade toalett. På the Metropolitan Museum of Art över en chokladmuffins. Man hänger i Sohos alla affärer som har kläder. Man hänger på Rockefeller Centers topp (och dinglar således??). På frukoststället runt hörnet. I lägenheten. På en middag hemma hos handledaren med familj och kollegor. Eller nja… där hänger man nog inte utan snarare sitter och äter gott. Vi hann med mycket. Såg mycket och fick tid. Veckan innehöll så mycket mer än detta också så klart… till exempel hockey mellan Rangers och Ottawa som slutade med att ett helt Madison Square Garden stod upp och sjöng Henry Henry (syftandes på vår svenske målvakt Henrik Lundqvist) och en fantastisk föreställning av The Lion King. Vuxna, ungdomar och minderåriga: se den!

Sen blev det tomt. Väldigt tomt.

Sen blev det jobb. Och mingel. Franska EU-ordförandeskapet bjöd in. Trevligt. Svenska teamet bjöd in, ooops. Nu blev det tredje person. Det var om möjligt ännu trevligare. Innan den här bloggen stänger ska jag skriva en liten skola i mingel.

Thanksgiving kom och med den syster. Syster från bondgården i Iowa kom till storstan. Tänk filmen Nyinflyttade i Beverly Hills. Dvs familjen från bondgården som blev rika och flyttade till storstan. Syster och jag fick fyra dagars upptäckande och satsade på en del svenska upplevelser. IKEA och adventsgudstjänst, porslin, lussebullar och pepparkakor. Vi satsade också på en del amerikanska upplevelser. Christmas Spectacular på Radio City Music Hall. En julshow där den som skötte castingen måste ha haft det tufft. På rollistan ingick nämligen; kameler, får, 46 bensprattlandes damer, tomten och fyra dvärgar. Byta jobb med den, någon? Det var väldigt underhållande. Inte politiskt korrekt någonstans, men kul.

Nu har det varit en vanlig arbetsvecka. Förhandlingarna intensifieras i samma takt som julpyntet sätts upp på Manhattan. Massor. Nästa vecka planeras kvällssessioner i utskottet hela veckan. Spännande och intensivt. Men innan dess ska det hinnas med ett försök att gå på operan imorgon och en weekend med ett gäng kollegor från diverse länder i Washington. Men det blir en annan historia snart.

_____________________________________________________________

För övrigt:

- Jultonerna duggar tätt på jobbet.

- Jag läser Torgny Wiréns betraktelser ur Under ytan 2 som kvällslektyr. Väldigt bra.

- Funderar över varför knapparna på ytterkläderna ramlar av en efter en.

- Fascineras över de amerikanska granarna som är extremt täta, kungsgransaktiga och doftar otroligt mycket gran. Pappa; import please!

- Ansträngde mig för att se tändningen av granen vid Rockefeller center i onsdags kväll. Gick inte. Kaos. Såg tvåtimmarsspektaklet på TV istället. Två timmar!

- Åt pizza vid restaurang nära Brooklyn bridge i måndags. Mycket, så mycket.

- Ryckte till i min stol i utskottsrummet så kraftigt så att finska grannen också ryckte till. Och undrar om jag är klok.

- Jagade och jagar fortfarande min fortfarande vän Knuts glömda kläder på ett hotell mitt i stan.

- Fick två nya praktikantkollegor. En österrikare och en tyska.

- Förlorade två praktikantkollegor. En österrikiska och en tysk.

- Fortsätter att hyscha på bilar som tutar.

- Funderar över bilar som tutar. När jag ska sova.

- Äter falafel till lunch. Helst med fetaost.


1 kommentar:

Anonym sa...

Eureka! Ett livstecken! Härligt att läsa om Herr Agrells vidare eskapader. Har ägnat all den fritid jag förskaffats med under detta blogguppehåll att systematiskt kartlägga världens konflikthärdar och kan empiriskt konstatera att antalet konflikter minskat sedan du intagit platsen i det så omvärldsorienterade femte utskottet. Bra jobbat edvard - serfimordern nästa!